Al bijna 15 jaar ervaring

Snelle levering

Wijd aanbod aan producten

Mijn account

0

Kunstaas

Met kunstaas vis je op een roofvis

Vissen met kunstaas wordt specifiek gedaan op roofvissen. Prooivissen kunnen het  voelen en dus komen ze hiernaartoe, maar als je grotere en meer roofzuchtige vissen wilt vangen die maar al te graag op bijten, is het vissen met kunstaas een sport. Er zijn een heleboel verschillende soorten  om uit te kiezen als je gaat vissen. Je kunt het type een beetje veranderen om verschillende soorten vis te vangen. Het is altijd een verrassing als de lijn strak gaat staan en je een aanbeet krijgt! Roofzuchtige dieren worden tot bijten uitgelokt door specifiek kunstaas dat het dier opwindt.

Roofvissen soorten

Kunstaas richt zich voornamelijk op 3 soorten roofvissen: snoekbaars, snoek en baars. De snoek is de bekendste roofvis van Nederland en België. Ze zijn bijna overal met water te vinden, maar zijn het meest waarschijnlijk te vinden in het zuidelijke deel van beide landen. Snoeken houden meestal van verschillende soorten. Op snoekbaars vis je vooral dichter bij de bodem van je meer of rivier, waar de vis waarschijnlijk te vinden is. Je hebt dus diep of zinkend kunstaas nodig. Je kunt vissen zoals baars vangen met dit soort kunstaas als ze een bescheiden formaat hebben.

Roofvissen

Kunstaas zijn metalen of plastic voorwerpen die vaak worden gebruikt om roofvissen aan te trekken. Ze zijn fel gekleurd en lijken op prooivissen, waardoor ze voor sommige vissoorten moeilijk te weerstaan zijn. Het aas zorgt niet alleen voor visuele prikkels, maar creëert ook onder water stromingen, draaikolken, trillingen en andere effecten. Het is de bedoeling dat je als visser zelf met verschillende technieken op het aas zou vissen.

Soorten

Het ene voorbeeld van een hoogwaardig kunstaas is niet hetzelfde als het andere. Er zijn veel verschillende soorten en ontwerpen van  beschikbaar. ‘Hoewel mensen vaak een favoriet soort aas hebben, zullen ze meestal een verscheidenheid aan verschillende soorten bij zich hebben, afhankelijk van de tijd van het jaar. Het is gebruikelijk dat verschillende soorten vislijnen beter werken in verschillende omstandigheden. Een van de vele dingen die vissers allemaal moeten leren, is welk kunstaas waar en wanneer werkt. Er is niet één oplossing voor alle regio’s, maar een ervaren visser heeft er altijd een paar in zijn uitrustingsdoos voor verschillende soorten vis.

Diverse merken verkoopt Hengelsport Zoutkamp

Hengelsport Zoutkamp verkoopt diverse soorten merken in kunstaas.

Westin

We bieden een mooi groot assortiment aan van de kunstaas van Westin
Westin is een merk wat zich richt op de roofvis.

Savage Gear

Zoals Savage Gear op haar eigen website verteld, Roofdieren kunnen de bubbelspoor van dit echte merk niet weerstaan.

© 2023 hengelsport Zoutkamp.Privacy policy
Website gemaakt door Profi-web