Al bijna 15 jaar ervaring

Snelle levering

Wijd aanbod aan producten

Mijn account

0

Welke plek kun je het beste snoek vangen

Waar moet je de Snoek vangen.

Snoek vangen doe je in Nederland overal en in ieder water, maar welke plek kun je nu de meeste snoekbaars vangen en waar bevind deze roofvis zich.

De snoek houd van ondiep water met veel onkruid en gewassen zoals veel riet en lelies, ze voelen zich vooral tuis in licht stromend water zoals kleine beken, rivieren.
Wanneer het buiten erg warm word zoekt de snoek het diepe water op, netzoals zijn voedsel, die dan ook het diepere water opzoekt. Wanneer de snoek op jacht gaat dan verstopt hij zich tussen de lelies en het riet.
De snoek heeft net als een mens gewoontes van eten, je kan dan ook het beste de vis vangen in de ochtend of in de avond. Tussendoortjes is de snoek niet echt van.
De kans dat je midden op de dag deze roofvis vangt is zeer klein, maar het kan wel hoor, ochtend of avonds maak je de meeste kans.

Even opsommen, ondiep water bij een normale dag, het liefst bij een beetje stromend water tussen de lelies en dan is de ochtend of de avond het beste voor gewenst resultaat.

Wat je moet doen wanneer je de snoek aan de haak hebt.

De snoek is een hele sterke vis met scherpe tanden die naar binnen staan, je moet dus absoluut niet gebeten worden door de snoek, omdat je de vinger dan slecht uit zijn bek krijgt.
Een oververmoeide snoek is de makkelijkste prooi om deze te onthaken. ja snoekbaars vangen is niet voor de poes.
Wanneer je een snoek aan de haak hebt kun je het beste de vis nog even de ruimte geven zodat die lekker weerbaar is en erg moe word. Wanneer het gevecht minder word kun je de lijn rustig naar de kant halen. Een goede aanrader is een schepnet, omdat een snoek behoorlijk zwaar kan zijn. Een snoek kan wel 1,40m worden met een gewicht van 25 KG.
Eenmaal op het land kun je de roofvis nog maar even met rust laten, laat de vis maar even goed ui spartelen.
Wanneer de snoek echt rustig is, word het tijd om deze te onthaken en terug te doen waar deze vandaan kwam. Natuurlijk is het altijd even leuk om nog even een foto moment toe te passen voordat deze weer terug het water in gaat.

Wat ben je nodig om een snoek te vangen.

Je bent een goede werphengel nodig, deze kan je vinden op bol.com

Ook bied een Scherpnet een goede uitkomst.

Een dood visje of een kunstaas zoals de Westin Rawbite Crankbait

 

 

Welke plek kun je het beste snoek vangen
© 2023 hengelsport Zoutkamp.Privacy policy
Website gemaakt door Profi-web