Al bijna 15 jaar ervaring

Snelle levering

Wijd aanbod aan producten

Mijn account

0

Westin

Ingvar Westin

Ingvar Westin groeide op in de vruchtbare visgronden ten noorden van Stockholm. Daar oefende hij zijn beroep uit als een bekwame gereedschapsmaker. Hij maakte ingewikkelde gravures en apparaten voor ambachtslieden in de nabijgelegen steden.

Ingvar leefde een bescheiden leven. Toen zijn kinderen nieuw speelgoed wilden. besloot hij deze zelf een te maken. Al snel begon Ingvar te werken aan een uitgesneden, houten vis. Een die als een echte vis in het water kronkelde en rolde.

Ingvar besteedde talloze uren aan het verfijnen van het speelgoed om een ​​perfecte, levensechte actie te krijgen. Hij wist dat hij zijn kinderen zou opwinden.

Daarbij creëerde hij per ongeluk een nieuwe zwembeweging, de Westin roll. Toen Ingvars werk voltooid was, doopte hij dat speelgoed de “Jätte” – Zweeds voor “reus”. Het nieuws over Ingvars creatie verspreidde zich snel in het kleine stadje Skutskär.

Ingeklemd tussen de Baltische Zee en de rivier de Dalalven, zou de stad – waar zelfs vandaag nog maar 6000 mensen wonen – een obsessie voor vissen genoemd kunnen worden.

Eerste kunstaas

In een mum van tijd waren lokale vissers geobsedeerd door het kunstaas van Ingvar.

Ze merkten dat grote snoeken onweerstaanbaar aangetrokken leken te worden door het houtsnijwerk en zijn rollende actie, en ze begonnen Ingvar te roepen om haken aan de Jätte te plaatsen en hen toe te staan ​​ermee te vissen. Al snel ontwikkelde zich een huisnijverheid en Ingvar stapte over van een gereedschapmaker naar een kunstaasmaker met een bruisende productielijn die werd gevoed door de vruchtbare snoekwateren van Zweden.

Tegen de tijd dat in 1977 de verhalen over een snoek van 45 lbs die op een Jätte was gevangen, de ronde deden, stond het kunstaas van Ingvar Westin in heel Scandinavië bekend als het populaire kunstaas voor grote roofdieren. Sindsdien heeft de Westin Jätte enkele van de grootste, meest sluwe oude snoeken in Zweden bedrogen.

Wat in 1952 begon als kinderspeelgoed, is nu een gerenommeerd en vertrouwd merk in de hengelsportindustrie geworden. Tegenwoordig biedt Westin een breed scala aan vertrouwd kunstaas, hengels en andere visuitrusting – allemaal geproduceerd met dezelfde passie voor perfectie als het originele kunstaas van Ingvar Westin, en gemaakt om diegenen tevreden te stellen die op zoek zijn naar het beste gereedschap om wereldwijd monstervissen te achtervolgen.

© 2023 hengelsport Zoutkamp.Privacy policy
Website gemaakt door Profi-web